Nog steeds veel vraag naar Maatjes

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Nog steeds veel vraag naar Maatjes

Nog steeds veel vraag naar Maatjes

Dit item is verlopen op 19-06-2019.

Op woensdag 16 januari is de Heumense campagne ‘100 Maatjes gezocht!’ van start gegaan. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe Maatjes te werven voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De campagne is een initiatief van (welzijns)organisaties Dichterbij, Pluryn, Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en de gemeente Heumen.

Tussenstand

Er zijn nu 20 nieuwe Maatjes actief en er zijn nog 10 Maatjes die binnenkort  gekoppeld worden. We gaan dus richting de 30 Maatjes. De vraag naar Maatjes is echter veel groter dan het aanbod en de organisatoren van de campagne zijn blij met ieder nieuw Maatje.

Hoe werkt het?

Via www.heumen.nl/maatjes kom je in contact met één van de organisaties die met Maatjes werken. Zij verzorgen vervolgens de koppeling met iemand die bij je past. De organisatie zorgt ook voor begeleiding en ze kijken met jou of er een goede klik is. Voor beide partijen moet het goed voelen. Als dat niet zo is dan wordt er gekeken of iemand anders beter bij je past. 

Wat zijn Maatjes?

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer Maatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, wordt dan Maatje!

Kijk voor meer informatie op: www.heumen.nl/maatjes.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden