Opening Poëzieweek 2020

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Opening Poëzieweek 2020

Opening Poëzieweek 2020

De toekomst is nu. Dit is het thema van de Poëzieweek Heumen die op 30 januari van start is gegaan. In het winkelcentrum van Malden, voor The Read Shop, waren dichters. kunstenaars en geïnteresseerden bijeengekomen. Wethouder Frank Eetgerink opende samen met De Pennenstreek en M&M PoëziePromoties (Marjolein Pieks en Marianna Bakker) officieel de Gedichtendag en Poëzieweek Heumen.

4 dichters van De Pennenstreek hebben 11 gedichten geschreven, die zijn afgedrukt op een kaart. Deze gedichtenkaarten zijn uitgedeeld op Gedichtendag (met dank aan The Read Shop voor het drukwerk). De eerste set gedichten werd overhandigd aan de wethouder. Ook las hij een haiku voor, geschreven door Charlotte van ‘De Pennenstreek’:

Als je een boek leest
Verlies je je in de tijd
Die nog komen gaat

De wethouder liet ook zijn eigen dichtkunsten horen met een zelfgeschreven haiku:

De toekomst is nu
Virtuele wereld in mij
Spiegelt jouw woorden

Dorpsdichter Marjolein Pieks sloot af met een lied: De toekomst van het heden.

Kunst in de etalage

Bijzonder aan deze tweede Poëzieweek is dat er een samenwerking is aangegaan met Kunstroute Heumen en met het schrijverscollectief Vers uit Heumen. 8 schrijvers van Vers uit Heumen hebben onder meer gedichten geschreven bij kunstwerken van 12 kunstenaars van Kunstroute Heumen. De werken zijn te vinden in etalages van winkelcentrum Malden. Ook zijn er veel verschillende gedichten te vinden op etalageruiten met betrekking tot het thema van de poëzieweek: De toekomst is nu.

Meer informatie

De Heumense Poëzieweek is onderdeel van de landelijke poëzieweek. Om meer aandacht te genereren voor de dichtkunst, worden er deze week allerlei activiteiten georganiseerd. Volg de Heumense Poëzieweek via Facebook: www.facebook.com/poezieweekheumen/ en website: poezieweekheumen.123website.nl/

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden