Oplevering Sportcentrum Malden een feit!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Oplevering Sportcentrum Malden een feit!

Oplevering Sportcentrum Malden een feit!

Afgelopen maandag 8 juli vond de oplevering van het nieuwe Sportcentrum in Malden plaats! Wethouders René Waas en Maarten Schoenaker ontvingen de sleutel van het pand van de aannemers en gaven deze aan Bert Lavrijssen (Laco), die het Sportcentrum gaat runnen. Op zondag 6 oktober is de officiële opening waarbij iedereen welkom is.

Tijdens de oplevering werd de zogenaamde ‘ingebruikname’ getekend, waarbij de aannemers (Burgland bouw en Wind Design & Build) het pand overdroegen aan de gemeente en de gemeente aan de exploitant Laco. De komende tijd worden de nieuwe sporthal, kleedkamers en horecavoorziening verder ingericht. Inwoners, sportverenigingen en beheerders namen het sportcentrum direct in gebruik; in de ochtend werden er yogalessen gegeven en in de middag vonden de eerste zwemlessen al plaats.

Opening op 6 oktober 2019

Op zondag 6 oktober is de officiële en spectaculaire opening voor iedereen! Hou deze pagina en onze andere kanalen in de gaten voor de uitnodiging!

Aanwinst voor de gemeente

Het nieuwe sportcentrum bestaat uit een sporthal van 28 x 48 x 7 meter, een binnenbad met nieuwe kleedvoorziening, twee sporthallen voor groepslessen, een nieuwe centrale entree en bijbehorende horeca en een fysiotherapiepraktijk. Wethouder Waas: “Het is een aanwinst voor de gemeente waar jong en oud terecht kan”. “Bovendien is het een zeer duurzaam sportcentrum door bijvoorbeeld de 1.000 zonnepanelen op het dak. Deze wekken jaarlijks zo’n 300.000 kWh elektriciteit op. Hiermee wordt het water van het zwembad en het gebouw verwarmd. Het systeem zorgt in de zomermaanden ook voor koeling”. Verder zijn de vloeren, de wanden en het dak extra goed geïsoleerd en is er driedubbel isolatieglas gebruikt. Ook is er geen gasaansluiting wat elk jaar weer zorgt voor een enorme besparing aan gas.

Op de foto:
V.l.n.r. Roelof Wind (Wind Design & Build BV), Wim de Jong (Burgland Bouw BV),  René Waas (Wethouder Openbare Ruimte) Maarten Schoenaker (Wethouder Sport en Financiën) en Bert Lavrijssen (Laco).