Oproep: deel uw ervaring met de jeugd-ggz

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Oproep: deel uw ervaring met de jeugd-ggz

Oproep: deel uw ervaring met de jeugd-ggz

Heeft u als ouder/verzorger, jongere of professional een situatie meegemaakt waarin u tevreden of juist ontevreden was over de jeugd-ggz? Wij horen graag uw ervaring, zodat wij hiervan kunnen leren.

Uw ervaring delen via het Vertelpunt

We vinden het als gemeente belangrijk om te leren van de ervaringen van jonge cliënten die geestelijke gezondheidszorg krijgen. Een veelbelovend nieuw instrument is het Vertelpunt. Vertelpunt gaat op zoek naar de verhalen achter de cijfers. Jongeren en kinderen, hun ouders/verzorgers en hulpverleners kunnen online ervaringen delen die te maken hebben met de jeugd-ggz. Het gaat daarbij om de verhalen waarvan zij willen dat wij ze weten.

U kunt uw ervaring anoniem delen via www.vertelpunt.nl/zorgvoordejeugd tot en met 31 maart.

Wat gebeurt er met de ervaringen?

Na het ophalen van de ervaringen organiseren we op 15 april een bijeenkomst, waarin we kijken naar de belangrijkste patronen die naar voren zijn gekomen. Deze zijn niet te herleiden tot individuele ervaringen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor cliënten, ouders/verzorgers, hulpverleners en medewerkers van de gemeente. Zo krijgen wij inzicht in hoe de jeugd-ggz in onze regio ervaren wordt en kunnen we aan de slag met concrete verbetervoorstellen om de zorg voor jongeren en hun gezinnen in onze regio te verbeteren.

We nodigen u graag uit om aanwezig te zijn om mee te denken. Bij interesse kunt u zich aanmelden via vertelpunt-jeugdhulp@dsp-groep.nl.
Uiteraard is het niet verplicht om naar de bijeenkomst te komen als u een ervaring via Vertelpunt hebt gedeeld.