Oproep: maak afspraken over vuurwerk in uw buurt!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Oproep: maak afspraken over vuurwerk in uw buurt!

Oproep: maak afspraken over vuurwerk in uw buurt!

Ondanks het soms gure herfstweer vliegen de dagen voorbij en staan de feestdagen al snel weer voor de deur. Fijn als die ook goed verlopen. Zaak is om met name het nieuwe jaar goed te beginnen. Ook u kunt met uw buren een bijdrage leveren aan een veilige en gezellige jaarwisseling. Heeft u daarbij ondersteuning van de gemeente nodig? Wij helpen graag!

Veel inwoners van de gemeente Heumen beleven plezier aan vuurwerk. Er zijn ook mensen die liever zonder geknal het nieuwe jaar ingaan, zoals ouderen, kinderen en dieren. Maak daarom met uw buren afspraken over het afsteken van vuurwerk. Zo beleeft iedereen een fijne jaarwisseling.

Afspraken maken met elkaar

Vier oud & nieuw bijvoorbeeld met elkaar en steek samen vuurwerk af. Of spreek met elkaar af dat op het pleintje of in de speeltuin geen vuurwerk afgestoken mag worden. Misschien mag het in de rest van de straat wel als het maar geen hard knalvuurwerk betreft. En vergeet niet samen de buurt vuurwerk vrij te maken en af te sluiten met een Nieuwjaarsborrel!

Ondersteuning nodig bij uw idee?

Heeft u samen met uw buren een goed idee en kunt u daarbij hulp van ons gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan het afzetten van een straat of het ophangen van borden op plaatsen waar u met elkaar hebt afgesproken om daar geen vuurwerk af te steken. Neem dan contact op met Marc Hovens van de afdeling Veiligheid via e-mail: mhovens@heumen.nl. U kunt ook bellen naar: 024 - 358 83 00.