Overhandiging eerste boek ‘Heumense molens’ aan wethouder

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Overhandiging eerste boek ‘Heumense molens’ aan wethouder

Overhandiging eerste boek ‘Heumense molens’ aan wethouder

Vorige week woensdag ontving wethouder Maarten Schoenaker het eerste exemplaar van het boek ‘Heumense molens’ uit handen van Frans Wildenborg, één van de auteurs van het boek.

De gemeente Heumen heeft een rijke geschiedenis van molens en molenaars. Nu staan er nog drie molens: de Maasmolen (Nederasselt), de Zeldenrust (Overasselt) en de Joannusmolen (Heumen).  Vijf andere molens binnen de gemeentegrens zijn helaas verdwenen. De molen van de heerlijkheid Malden en die van de heerlijkheid Heumen (‘Heumensche molen’), de molen op de Hamelberg in Worsum (Overasselt), de molen van Thijssen (Malden) en de molen van Jacobs (Heumen).

Boek Heumens molens

De geschiedenis van al deze molens komt in het boek ‘De Heumense Molens’ uitgebreid aan de orde. Ook bekende molenaarsfamilies als Heijnen, Van den Bogaard, Jacobs, Jetten, Thijssen en Van Haren worden uitvoerig in kaart gebracht. En de felle concurrentiestrijd tussen Joannes Jetten en Grad Jacobs is boeiend, soms hilarisch: de Joannusmolen van Jetten blijft en de molen van Jacobs verdwijnt.