Plastic verpakkingen, blik en pak samen in de zak!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Plastic verpakkingen, blik en pak samen in de zak!

Plastic verpakkingen, blik en pak samen in de zak!

Dit item is verlopen op 30-10-2019.

Plastic+ is de verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blik en pak. In onze gemeente haalt Dar steeds meer plastic+ op. Dar ziet ook wel eens dat het plastic+ vervuild is. Hierover gaat dit bericht.

In plastic zakken treft Dar wel eens: luiers, gft-afval, chipszakken, taartdozen, hard plastic zoals plastic speelgoed en emmers, dat is helaas niet de bedoeling. Ook medisch afval zoals naalden en spuiten zorgt voor vervuiling van plastic+ én is gevaarlijk voor mensen die het afval ophalen. Breng medisch afval daarom naar uw apotheek en doe luiers, chipszakken en taartdozen bij uw restafval. Hard plastic kunt u gratis naar de milieustraat brengen. Twijfelt u wat er bij plastic+ mag? Kijk dan eens in de app op de afvalwegwijzer. Voor meer informatie kijkt u op: www.dar.nl/plastic.

Wat gebeurt er als u plastic+ niet goed scheidt?

Als u plastic+ niet goed scheidt, dan keurt de afvalverwerker de hele vrachtwagen vol plastic+ af. Één naald of spuit in de hele lading kan hier al voor zorgen. Het plastic+ uit deze vrachtwagen kunnen we dan niet gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Dat is zonde en kost veel geld. Als u plastic+ goed scheidt, kunnen we het gebruiken voor nieuwe plastic producten zoals fleecetruien, mutsen en tennisballen. Alvast bedankt voor uw medewerking!
 

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden