Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

Op 21 maart koos u een nieuwe gemeenteraad. Zij vertegenwoordigen u tot 2022. Bent u als inwoner van de gemeente Heumen of andere belangstellende benieuwd hoe de gemeenteraad werkt? Waarover de gemeenteraad vergadert en waarom? Geef u dan op als gast voor de raadsvergadering van 31 mei.

De gemeenteraad start met ‘Gast van de Raad’ om inwoners meer uitleg te kunnen geven over de lokale politiek. Gasten van de raad krijgen in een informeel voorprogramma informatie over de gemeente, de taken van een raadslid, de manier van vergaderen en hoe besluiten worden genomen. Ook wordt er vooruitgeblikt naar de raadsvergadering van die avond. Na het voorprogramma volgt de raadsvergadering. Uiteraard krijgt u volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Voor iedereen

Iedereen kan zich aanmelden en deelname is uiteraard gratis. De bijeenkomsten vinden vier keer per jaar plaats. Naast 31 mei kunt u zich ook inschrijven voor één van onderstaande data:
- 27 september
- 29 november

De raad besluit namens u

De gemeenteraad vertegenwoordigt u als inwoner en neemt namens u besluiten. De raad wil daarom graag veel contact hebben om te horen wat er leeft. 'Gast van de raad' is één van de manieren waarop de gemeenteraad dit doet.

Aanmelden

Wilt u graag Gast van de Raad zijn? U kunt zich aanmelden via griffie@heumen.nl. Wilt u meer weten of heeft u vragen mail dan gerust of bel naar: (024) 358 84 67.