Preventief plastic voor eikenprocessierups: géén oplossing

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Preventief plastic voor eikenprocessierups: géén oplossing

Preventief plastic voor eikenprocessierups: géén oplossing

In eerdere berichten schreven wij dat we op dit moment bezig zijn met de bestrijding van de eikenprocessierups. Dit doet een gespecialiseerd bedrijf. Zij gebruiken een biologisch middel en herhalen dit na een aantal weken om de eerder gelegde eitjes die dan uitgekomen zijn ook te bestrijden. Helaas horen wij via verschillende berichten dat er plastic gebruikt wordt om overlast door eikenprocessierupsen te voorkomen. Soms is daarbij sprake van het omwikkelen van boomstammen met folie. Deze methode heeft géén zin. Zo zegt het kennisplatform eikenprocessierupsen.

De rupsen komen uit de eipakketjes die hoog in de eikenboom zijn gelegd. Daar eten ze van de bladeren. Ze hoeven dus niet in of uit de boom. Het idee van deze oplossing is dat de folie hun looproute zou blokkeren. Maar dat is niet het geval. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat de eikenprocessierupsen zich tussen en onder het eventueel loszittende folie verschuilen en samenklitten waardoor ze voor de bestrijding met speciale stofzuiger niet te bereiken zijn en elke boom die omwikkeld is met plastic folie continu een besmettingsgevaar oplevert.

Vragen en informatie

Heeft u meer vragen over de eikenprocessierups en deze methode, kijk dan op: https://processierups.nu/preventief-plastic-geen-oplossing/

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden