Riet Dinnissen Vrijwilliger van het jaar 2018

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Riet Dinnissen Vrijwilliger van het jaar 2018

Riet Dinnissen Vrijwilliger van het jaar 2018

Tijdens het Nieuwjaarsfeest op woensdag 9 januari werd Riet Dinnissen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar. Zoals elk jaar heeft een onafhankelijke jury uit alle genomineerden een aantal vrijwilligers geselecteerd voor de eervolle titel ‘Heumense vrijwilliger van het jaar 2018’. Dit jaar waren dat er 4: Riet Dinnissen uit Overasselt, Ramon Jaspers en Jos Kuiltjes uit Heumen en Ermert de Valk sr. uit Nederasselt. Vervolgens koos de jury de vrijwilliger van het jaar: Riet Dinnissen.

De vrijwilliger van het jaar ontving tijdens het Nieuwjaarsfeest uit handen van burgemeester Marriët Mittendorff een cheque van € 500,-. Dit bedrag is te besteden aan een lokaal vrijwilligersproject of -activiteit naar keuze. Een afvaardiging van burgemeester en wethouders komt daar ook een dagdeel meehelpen.

Riet Dinnissen uit Overasselt

Riet is actief in de Overasseltse gemeenschap, maar ook op gemeentelijk niveau in bijvoorbeeld de Werkconferentie Welzijn Wonen en Zorg. Al meer dan 25 jaar is zij vrijwilliger bij diverse organisaties: Buurderij De Lage Hof, KBO Overasselt-Nederasselt, voetbalvereniging Overasseltse Boys (samen met haar man Theo), Parochie Overasselt (kerk) en Vrijwillige Thuishulp Overasselt-Nederasselt. Daar besteedt Riet meer dan 20 uur per week aan. Ze leert nog graag nieuwe dingen bij. Zo behaalde Riet op haar 70e nog het diploma sociale hygiëne voor haar vrijwilligerswerk bij Buurderij De Lage Hof. Naast het vrijwilligerswerk is zij ook een liefdevolle oppas oma.

Ramon Jaspers uit Heumen

Ramon is een jonge ondernemer die al jaren bestuurslid is van Verenigingsgebouw Terp, verantwoordelijk voor alle technische zaken. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de tennisclub HTC en de voetbalvereniging SV Heumen.

Jos Kuiltjes uit Heumen

Als voorzitter (en daarvoor al in allerlei klussen) is Jos al meer dan 25 jaar actief bij de Heumense Tennisclub. Daarnaast is hij ook actief bij Verenigingsgebouw Terp.

Ermert de Valk sr. uit Nederasselt

Ermert is actief bij Dorpshuis Ons Huis, Fanfare Wilhelmina maar vooral ook als tuinman voor het hele dorp. Zijn bijnaam: "mollenvanger van Nederasselt".

Wij feliciteren Riet met deze prachtige titel en bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet in 2018!