Riet van Melis is 'Vrijwilliger van het jaar 2019'

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Riet van Melis is 'Vrijwilliger van het jaar 2019'

Riet van Melis is 'Vrijwilliger van het jaar 2019'

v.l.n.r.: Gerrie Hendriks, Hans Janssen (juryvoorzitter), Riet van Melis, burgemeester Marriët Mittendorff, André Arts. Foto: Judith Visser

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari is Riet van Melis uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar 2019. Een onafhankelijke jury heeft uit alle genomineerden een aantal vrijwilligers geselecteerd voor de eervolle titel ‘Heumense vrijwilliger van het jaar’. Dit jaar waren dat er 3: André Arts uit Overasselt, Riet van Melis uit Malden en Gerrie Hendriks uit Malden. Vervolgens koos de jury de vrijwilliger van het jaar: Riet van Melis!

Riet van Melis ontving uit handen van burgemeester Marriët Mittendorff een cheque van € 500. Dit bedrag mag zij besteden aan een lokaal vrijwilligersproject of -activiteit naar keuze. Een afvaardiging van burgemeester en wethouders komt daar ook een dagdeel meehelpen.

André Arts uit Overasselt

André is al tientallen jaren actief in de Overasseltse gemeenschap. Zijn inzet is leidend geweest bij het realiseren van een aantal gebouwen bij de Buurderij, hij heeft hier veel tijd en energie in gestoken. Wanneer nodig helpt hij het horecateam van de Buurderij. Verder is hij vaak EHBO’er bij de verschillende evenementen in Overasselt. André is ook vaak te vinden bij de Overasseltse Boys. Daar is hij jarenlang verzorger geweest en ook nu nog helpt hij bij blessures. Dit is het laatste seizoen dat hij actief is bij de Overasseltse Boys.

Riet van Melis uit Malden

Riet is al zeker 25 jaar actief als vrijwilliger. Ze is heel betrokken bij mensen die, om welke reden dan ook, hulp nodig hebben. Zorgen zit in haar bloed. Iedere zondagochtend om 8:30 is Riet te vinden bij zwemclub de Roerduikers. Hier helpt ze mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zodat zij kunnen zwemmen. Riet was ook actief bij Malderburch. Hier begeleidde ze de bingo en hielp onder andere met koffie schenken, mensen van de kamer halen, wandelen en de avondvierdaagse.

Gerrie Hendriks uit Malden

Gerrie is al 16 jaar als vrijwilliger actief. Hij zet zich vol passie en enthousiasme in voor de samenleving, nooit zal men tevergeefs een beroep op hem doen. Vanaf het moment dat hij lid werd van KBO-Malden is hij daar begonnen als vrijwilliger. Zo verzorgt hij het wekelijkse koersbal en heeft hij jarenlang de fietsclub begeleid. Maandelijks brengt hij het KBO-magazine rond. Gerrie is vaak te vinden in Malderburch. Daar wandelt hij iedere donderdag met bewoners in een rolstoel, schenkt koffie, helpt mee met de oldtimerrit of helpt het verkeer regelen.

Wij feliciteren Riet met deze prachtige titel en bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet in 2019!

Vrijwilligerssteunpunt Heumen

Meer weten over Vrijwilligerswerk in onze gemeente? Neem dan een kijkje op de website van het Vrijwilligerssteunpunt Heumen.