Rioolwerkzaamheden in Maldensveld en Heidezoom

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Rioolwerkzaamheden in Maldensveld en Heidezoom

Rioolwerkzaamheden in Maldensveld en Heidezoom

Dit item is verlopen op 28-09-2019.

In september reinigt en inspecteert de firma Tolhuis uit Bakel een deel van het rioolstelsel in onze gemeente. Met de informatie vanuit de inspectie, krijgen wij inzicht in de staat van het rioolstelsel en kunnen we waar nodig maatregelen nemen. Voordat er geïnspecteerd kan worden, wordt het riool gereinigd.

Waar en wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Van maandag 2 tot en met vrijdag 27 september wordt op werkdagen tussen ± 7.00 uur en 18.00 uur gewerkt in de wijken Heidezoom en Maldensveld in Malden. Het werkgebied ligt omsloten tussen de volgende straten: Groesbeekseweg, Rijksweg N844, Lierseweg en de Veldsingel nabij het nieuwe sportcentrum.

Wat merkt u hiervan?

In deze straten kunt u reiniging- en inspectiewagens tegenkomen van de firma Tolhuis. De voertuigen staan meestal maar een korte periode op de rijbaan en verplaatsen zich van inspectieput naar inspectieput. Wij vragen u bij het passeren van deze voertuigen enige voorzichtigheid in acht te nemen.

Enige overlast

Er kan enige overlast zijn bij de reinigingswerkzaamheden. Doordat het hoofdriool met hoge druk wordt gereinigd, kan het gebeuren dat zwanenhalzen onder bijvoorbeeld wasbakken worden leeggezogen of een ogenblik onder druk komen te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis. Dit is eenvoudig te verhelpen door de kraan even te laten lopen. In het andere geval kan het water uit de hals omhoog komen en of gaan borrelen in het toilet, gootsteen of schrobputjes (dit komt echter zelden voor). U kunt dit laatste voorkomen door het deksel van uw toiletpot te sluiten en te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden