School en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > School en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend

School en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend

Dit item is verlopen op 15-01-2019.

De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen in de samenleving. De hoogte van een gezinsinkomen mag geen verschil maken. Daarom zijn er in onze gemeente allerlei inkomensondersteunende regelingen, speciaal voor kinderen.

1. Een regeling voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar in verband met studiekosten van € 200 per kind, per jaar;
  2. De regeling ‘Wij doen mee!’ is er voor alle leeftijden en is bedoeld om te kunnen sporten en voor culturele en maatschappelijke activiteiten, zoals muziek en toneel. Tot € 275 per persoon, per jaar.

Waar moet u zijn?

U kunt terecht bij de Afdeling sociale zaken van de gemeente Heumen, Kerkplein 6 in Malden of bel naar 14 024. Kijk ook op www.heumen.nl/aanvullinginkomen.

Stichting Leergeld helpt

Samen met de gemeente ondersteunt ook de Stichting Leergeld kinderen in de gemeente Heumen. Dat kan zijn wanneer u kosten heeft, die u niet ergens anders vergoed kunt krijgen en zelf niet kunt betalen. Voorbeelden hiervan zijn de kosten voor de aanschaf van een laptop, een fiets, zwemlessen of voor de kosten van binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld helpt kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar, waarvan de ouders een laag inkomen hebben. Op www.leergeld.nl/destuwwal leest u hier meer over.