Start van volgende fase groot onderhoud Rijksweg

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Start van volgende fase groot onderhoud Rijksweg

Start van volgende fase groot onderhoud Rijksweg

Maandag 30 september 2019 start de volgende fase van het groot onderhoud aan de Rijksweg (N844) van Malden naar Nijmegen. Provincie Gelderland werkt dan aan de weg op het werkvak tussen de rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg en de Lierseweg. In noordelijke richting wordt ter hoogte van het werkvak een lokale omleiding ingesteld voor bestemmingsverkeer. De Rijksweg blijft in zuidelijke rijrichting open voor verkeer. Daardoor blijven woningen, winkels en bedrijven bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer richting Nijmegen is een omleidingsroute via de A73 ingesteld.

Planning

De Rijksweg (N844) is de belangrijkste toegangsweg voor Malden. Om de bereikbaarheid van het dorp te waarborgen werken we in zes fasen. Tot en met 27 september werkt aannemer Van Kessel aan fase 1 en 2. Tussen 30 september en 22 november voert de aannemer de werkzaamheden uit fase 3 en 4 uit. Fase 5 en 6 zijn gepland voor het voorjaar van 2020. Op hoofdlijnen ziet de planning er als volgt uit:

Najaar 2019

  • 2 september t/m 27 september: rotonde Droogsestraat / Heiweg – Scheidingsweg
  • 30 september t/m 22 november: rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg – Lierseweg

Voorjaar 2020

  • Week 10 t/m 13: aansluiting S100 – McDonald’s
  • Week 14 t/m 20: Nertsstraat – rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg

Bus

Tijdens de werkzaamheden volgt buslijn 83 van Mook richting Malden/Nijmegen een aangepaste route. Kijk op www.9292.nl voor actuele opstappunten en reis- en vertrektijden.

Fiets

Voor fietsers blijft de weg in twee richtingen open.

Laat de fietser in je los

Slim en Schoon onderweg, gemeente Heumen en gemeente Nijmegen stimuleren het gebruik van de fiets. Het groot onderhoud is een goede aanleiding om wat vaker de fiets te pakken. Kijk op www.laatdefietserinjelos.nl voor een steuntje in de rug.

Meer informatie

Op www.gelderland.nl/N844 vindt u informatie over de maatregelen die worden uitgevoerd. Onder de kop ‘Documenten’ kunt u de bijbehorende tekeningen downloaden. Voor vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het provincieloket, telefoon 026 359 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl. De werkzaamheden zijn te volgen via een omgevingsapp (alleen voor mobiele telefoon). In deze app staat actuele informatie over de werkzaamheden en de verkeershinder. Bij wijzigingen in de planning, verkeerssituatie of andere bijzonderheden ontvangt u een zogenaamd push-bericht.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden