Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

Dit item is verlopen op 17-03-2019.

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook 7 organisaties in onze gemeente doen mee en hebben een klus aangemeld. Helpt u mee hun klus te klaren?

Afgelopen jaar waren er al ruim 350.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet! Dit jaar hoopt het Oranje Fonds nog meer mensen op de been te brengen. Meedoen is simpel: zoek op www.NLdoet.nl een leuke klus en meld u aan. Alleen of samen met vrienden, teamgenoten, collega’s of familie. Voor kinderen en jongeren is het namelijk ook een leuke manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk. De organisaties zorgen voor een warm welkom en een gezellige sfeer.

Klussen in de gemeente Heumen

Onderstaande organisaties kunnen uw hulp op vrijdag of zaterdag heel goed gebruiken:

Vrijdag 15 maart

•  Malderburch (11.00 uur – 16.00 uur): terrastuin opnieuw beplanten, samen met cliënten.
  • Stichting Het Tweede Huis (9.30 uur – 16.00 uur): lakken van het fraaie tuinhuis en bijna monumentale TBC-huisje.

Zaterdag 16 maart

• Heemtuin (9.00 uur – 15.00 uur): vier behuizingen maken voor marters, bunzingen en/of fretten
  • Natuur Stichting Kadans (9.00 uur – 15.00 uur): natuurgebied vlak bij de molen onder handen nemen, waaronder verwijderen van wilgenopschot, knotten van wilgen, overtollig riet verwijderen
  • Samen Doen Lierdal Malden-Zuid (9.30 uur – 15.00 uur): aanleggen van een bloemenweide, dode heggenplantjes vervangen en houtsnippers opbrengen op de paden.
  • Scouting Malden (9.30 uur – 17.00 uur): blokhut energiezuinig maken met LED, blokhutluiken lakken en de nieuwe kampvuurkuil aankleden.

Voor meer informatie over de klussen kunt u terecht op de website www.NLdoet.nl
U kunt zich daar ook direct aanmelden voor één van bovenstaande klussen.