Stem op 20 maart!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Stem op 20 maart!

Stem op 20 maart!

Dit item is verlopen op 21-03-2019.

Op woensdag 20 maart 2019 zijn er twee verkiezingen. U kunt dan kiezen wie in de Provinciale Staten komt én wie in het bestuur van uw waterschap komt. U mag dus twee keer stemmen. Uw stem telt! In dit bericht kunt u nalopen of u klaar bent om te stemmen.

Waar kan ik stemmen?

U kunt uw stem uitbrengen in één van de acht stembureaus in de gemeente. Op de stempassen staat welk stembureau het dichtst bij uw huis is. De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur. Een overzicht van alle stembureaus vindt u op www.heumen.nl/verkiezingen.

Ik ben mijn stempas kwijt?

U kunt een nieuwe stempas aanvragen bij de afdeling burgerzaken. Dit kunt u op de volgende manieren doen:

• Kom langs bij de balie Burgerzaken. Dit moet vóór dinsdag 19 maart 12.00 uur. Maak een afspraak via www.heumen.nl/afspraakmaken. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
  • Stuur een brief of e-mail naar burgerzaken@heumen.nl. Voeg een foto of scan van uw legitimatiebewijs bij.

Klaar om te stemmen?

• U weet op welke partij u gaat stemmen
  • U weet op welke persoon u gaat stemmen
  • U weet waar het stembureau is
  • U heeft twee stempassen bij u
  • U heeft een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart bij u

Waar vind ik de uitslag?

Na 21.00 uur worden alle stemmen geteld. De uitslag wordt daarna bekend gemaakt. U vindt de uitslagen voor Heumen op woensdag rond middernacht op www.heumen.nl/verkiezingen.

Meer informatie

Kijk voor alle praktische informatie over het stemmen op www.heumen.nl/verkiezingen. Kijk voor meer informatie over de twee verkiezingen op www.kiesraad.nl.

Lees ook eerdere berichtgeving