Stem op 23 mei!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Stem op 23 mei!

Stem op 23 mei!

Dit item is verlopen op 24-05-2019.

Op donderdag 23 mei mag u stemmen voor het Europees Parlement. Het Europees Parlement beslist mee over regels die voor alle landen in Europa gelden. Uw stem telt! Bent u klaar om te stemmen? Maak gebruik van onderstaande tips.

Waar kan ik stemmen?

U kunt uw stem uitbrengen in één van de acht stembureaus in onze gemeente. Op de stempas die u heeft ontvangen staat welk stembureau zich het dichtst bij uw huis bevindt. De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur. Een overzicht van alle stembureaus vindt u op www.heumen.nl/verkiezingen.

Ik ben mijn stempas kwijt?

U kunt een nieuwe stempas aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Dit kunt u op de volgende manieren doen:

  • Kom langs bij de balie Burgerzaken. Dit moet vóór 22 mei, 12.00 uur. Maak een afspraak via www.heumen.nl/afspraakmaken. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
  • Stuur een brief of e-mail naar burgerzaken@heumen.nl. Dit moet uiterlijk 20 mei. Voeg een foto of scan van uw legitimatiebewijs bij.

Klaar om te stemmen?

  • U weet op welke partij u gaat stemmen
  • U weet op welke persoon u gaat stemmen
  • U weet waar het stembureau is
  • U heeft uw stempas bij u
  • U heeft een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart bij u

Waar vind ik de uitslag?

De verkiezingsdagen zijn niet in alle lidstaten (landen) op dezelfde dag. Op verzoek van de Europese Commissie mogen de uitslagen pas op zondagavond 26 mei om 23.00 uur bekend worden gemaakt. Dan zijn alle stemlokalen in Europa gesloten. U vindt de uitslagen voor Heumen vanaf dit tijdstip op onze website www.heumen.nl/verkiezingen. Donderdag rond middernacht kunt u wel alvast de opkomstcijfers bekijken op onze website. De Kiesraad stelt op 4 juni de officiële uitslag voor Nederland vast.

Meer informatie

Kijk voor alle praktische informatie over het stemmen op www.heumen.nl/verkiezingen. Kijk voor meer informatie over deze verkiezing op www.kiesraad.nl.

Wist u dat?

Nederland stemt altijd op woensdag. Behalve bij de Europees Parlementsverkiezing. Binnen de Europese Unie houden alle landen in dezelfde periode de Europees Parlementsverkiezing. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Europese Kiesakte. Daarin staat dat de stemmingen in alle landen in de periode van donderdag tot en met zondag moeten worden gehouden. 

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden