Taalcafé in Bibliotheek Malden feestelijk gestart

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Taalcafé in Bibliotheek Malden feestelijk gestart

Taalcafé in Bibliotheek Malden feestelijk gestart

Dit item is verlopen op 22-10-2019.

In een feestelijke sfeer opende wethouder Frank Eetgerink op vrijdag 27 september het nieuwe Taalcafé in Bibliotheek Malden. Muzikanten Mohadin Molly en Sadi Almcrue vrolijkten de ochtend op met Koerdische muziek. Het Taalcafé is voortaan wekelijks op de vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Malden. Iedereen die graag (beter) Nederlands willen leren is daar welkom.

Wethouder Eetgerink is enthousiast: “Wat een mooie opkomst! Als je ergens nieuw bent, is het een hele uitdaging om ook onderdeel te worden van die plek. De taal biedt dan een belangrijke ingang, ook om actief mee te kunnen doen. Ik hoop dan ook van harte dat taal oefenen en cultuur uitwisselen bij het Taalcafé daaraan gaat bijdragen. Dank aan de Bibliotheek Gelderland Zuid en alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.”

Samen Nederlands oefenen

Onder begeleiding van vrijwilligers oefenen deelnemers met het spreken van de Nederlandse taal. Zo leren ze samen veel nieuwe Nederlandse woorden en uitdrukkingen. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten. Kinderen kunnen ook meekomen. Iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren kan iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in het Taalcafé in Bibliotheek Malden. Het is geen les of cursus, iedereen kan gewoon binnenlopen. Aanmelden is niet nodig. Kijk op www.obgz.nl/taalvaardig voor meer informatie of haal de brochure in de bibliotheek.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden