Tekenwedstrijd Operatie Market Garden

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Tekenwedstrijd Operatie Market Garden

Tekenwedstrijd Operatie Market Garden

Dit item is verlopen op 25-06-2019.

Vorige week woensdag heeft burgemeester Mittendorff samen met leerkrachten van basisschool de Zilverberg uit Overasselt een mooie prijs uitgereikt aan twee leerlingen van de school. Zij zijn de makers van het logo dat gebruikt zal worden voor uitingen die met kinderen te maken hebben in het kader van Operatie Market Garden.

Op verzoek van het Bevrijdingscomité Overasselt-Nederasselt hebben kinderen van de basisschool De Zilverberg in Overasselt meegedaan aan een tekenwedstrijd ‘maak een logo voor OMG75’ (Operatie Market Garden 75 jaar bevrijding).

Schoolproject

Hoofddoelstelling van het Bevrijdingscomité is om inwoners van beide dorpen te betrekken bij de activiteiten rondom Operatie Market Garden. Een bijzondere doelgroep is de schoolgaande jeugd. Het comité vindt het namelijk heel belangrijk dat de kennis over wat er zich in september 1944 in onze dorpen heeft afgespeeld, wordt overgedragen aan een nieuwe generatie. Het comité hoopt tevens te bereiken dat kinderen zich realiseren dat voor de huidige vrede en veiligheid ooit hard gestreden is.

Vertelochtend en tekenwedstrijd

Twee leden van ‘Woord en Beeld’ uit Overasselt gingen op bezoek bij de school. Aan leerlingen van de groepen 5, 6,7 en 8 geven ze een presentatie over de luchtlandingen in september 1944. Ook vertellen ze verhalen van ooggetuigen. Voor sommige kindjes afkomstig uit Syrië, was het wel moeilijk om met deze oorlogsverhalen geconfronteerd te worden. Na de verhalen volgt een uitleg over de tekenwedstrijd. Het blijkt dat diverse kinderen al een heel goed idee hebben van wat een logo is en waarvoor dit gebruikt kan worden.

Winnend logo

Op 19 april 2019 heeft het Bevrijdingscomité de tekeningen geselecteerd. De kinderen hebben prachtige tekeningen gemaakt en enorm hun best gedaan om een goed logo te verbeelden. Twan Verploegen en Markus van Hoorn uit groep 8 maakten samen het ontwerp dat het comité het meeste aanspreekt. Het is een goed logo-ontwerp omdat het eenvoudig en helder is, het spreekt direct aan en is herkenbaar voor het publiek.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden