Terugblik op herdenken en vieren in onze gemeente

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Terugblik op herdenken en vieren in onze gemeente

Terugblik op herdenken en vieren in onze gemeente

Dit jaar waren we op 4 en 5 mei thuis. We stonden zowel alleen als samen stil bij beide dagen. Daarbij kon iedereen van huis uit meedoen; de vlag uithangen, tv kijken en spreken over vrijheid. Op 4 mei kon u kijken naar een filmpje met een aangepaste herdenkingsceremonie en op 5 mei naar een documentaire over 'Heumen 1940-1950'. Deze filmpjes zijn nog steeds te zien op het Youtube kanaal van GL8 en onze website!

Dodenherdenking

In de week voorafgaand aan 4 mei is er een filmopname gemaakt waarbij verschillende personen aanwezig waren (natuurlijk niet tegelijkertijd vanwege de RIVM richtlijnen). Zo spraken ceremoniemeester Hennie van Lin, burgemeester Marriët Mittendorff, pastor Yves Mambueni Makiadi en waarnemend predikant dominee Derk Blom u toe. Natuurlijk werden er ook bloemen gelegd door de heer Wim de Graaff (Stichting Bevrijdingsmonument Overasselt), mevrouw Ine Stoltenborgh (slachtoffers WOII Nederlands-Indië), leden van Scouting Malden en waarnemend predikant dominee Derk Blom. Ook werd de noveenkaars door de pastor bij het monument gezet. Het filmpje werd op 4 mei uitgezonden bij GL8 en getoond via onze social media en op onze website. Op: www.heumen.nl/dodenherdenking en op het Youtube kanaal van GL8 kunt het filmpje nog steeds zien.

Bevrijdingsdag

Het plan om in Maldensteijn een middag te organiseren met onder meer beelden van Heumen in de jaren 1940-1950 en een escape room, kon helaas niet doorgaan. Daarom werden de beschikbare beelden gemonteerd in een documentaire en op 5 mei uitgezonden op de lokale tv (GL8) en verspreid via onze social mediakanalen en onze website: www.heumen.nl/75jaarvrijheid. Op deze website en op het Youtube kanaal van GL8 kunt u het filmpje nog steeds bekijken.