Toeristische ondernemers aan de slag met Walrick en de Hoemannen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Toeristische ondernemers aan de slag met Walrick en de Hoemannen

Toeristische ondernemers aan de slag met Walrick en de Hoemannen

Onze gemeente bezit een grote recreatieve sector die nog altijd groeit. Maar weet de gemiddelde bezoeker aan het Vennengebied of Heumensoord, wat de gemeente Heumen allemaal te bieden heeft? Het ontbreekt aan een herkenbaar profiel, een verbindend verhaal voor onze mooie gemeente. Daar is afgelopen week verandering in gekomen.

Tijdens een ondernemersavond in het Buitencentrum in Overasselt is het idee gepresenteerd om de gemeente toeristisch op de kaart zetten met de sage van Walrick en de Hoemannen. Dit is een spannend Middeleeuws verhaal dat zich afspeelt in het Heumense en dat aanknopingspunten biedt voor streekproducten, evenementen op het vlak van wellness & gezondheid, maar ook voor avontuurlijke en sportieve activiteiten.

De toeristische adviesraad, bestaande uit Marijke Sijbrands van Sijfa Cruises, Ronald Valenteijn van het Buitencentrum in Overasselt, Arie Craanen van Craanen Consultancy en René Joosten en Maarten Schoenaker van de gemeente Heumen, heeft het idee ontwikkeld om de bekende sage van Walrick en de Hoemannen in te zetten voor een herkenbaar profiel voor de gemeente Heumen. De aanwezige ondernemers zagen gelijk kansen om hierbij aan te haken. Na het proeven van de lokaal geproduceerde en smakelijke Hoemanburgers en de vegetarische Walrickballen, werden met het nodige enthousiasme verschillende ideeën geopperd. Gemeente en ondernemers gaan nu aan de slag om deze verder uit te werken.

Meer informatie via gemeente Heumen

Was u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst? Maar bent u wel geïnteresseerd om hier meer over te horen, neem dan contact op met René Joosten van de gemeente Heumen via telefoonnummer (024) 358 83 00 of mail naar: rjoosten@heumen.nl.