Trots op wonen in onze gemeente!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Trots op wonen in onze gemeente!

Trots op wonen in onze gemeente!

Dit item is verlopen op 11-09-2019.

In het jaarlijkse onderzoek Beste gemeenten, dat Elsevier Weekblad samen met Bureau Louter ook dit jaar weer heeft georganiseerd, staat onze gemeente op een bijzonder mooie en hoge 13e plaats! Een resultaat om trots op te zijn.

Wij doen het daarmee beter dan maar liefst 342 andere gemeenten in Nederland. Alleen heel rijke gemeenten als Rozendaal, Bloemendaal, Wassenaar en Blaricum blijven ons voor. Hoe is deze opmerkelijk mooie uitslag tot stand gekomen? Bureau Louter heeft 6.500 Nederlanders gevraagd wat zij aan een woonomgeving belangrijk vinden en wat de gewenste afstand is tot onder meer winkels, zorginstellingen, scholen en natuur. Behalve die uitkomsten zijn nog vele andere bronnen geraadpleegd, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Woononderzoek Nederland. Daarbij worden ook aspecten meegewogen zoals veiligheid, horeca, bereikbaarheid of natuurlijke omgeving. Als dan onze gemeente zo goed scoort ten opzichte van andere plaatsen in Nederland, kunnen we daar alleen maar heel trots op zijn!