Van onze burgemeester: Opgewekt

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Van onze burgemeester: Opgewekt

Van onze burgemeester: Opgewekt

Zo leuk. Fiets ik nietsvermoedend langs Malderburch, en daar hoor ik muziek. Automatisch kijk ik die kant op. Daar op het plein voor de ingang  zie ik een jonge vrouw op een stoel bewegingen maken die passen bij de muziek. En dan pas snap ik het. Het is gymles.

De vrouw maakt bewegingen die de mensen achter de ramen mee kunnen doen. Ze beweegt haar armen alsof ze aan het roeien is, of vliegt als een vogel. Haar voeten beweegt ze ook, op de tenen en weer terug en zo nog een paar keer. Het ziet er zo leuk uit, en gezellig. Mooie muziek en zo’n enthousiaste leuke vrouw die daar een heleboel mensen inspireert. Mensen die mee doen met haar zodat ze niet alleen maar zitten maar ook bewegen. Dat is goed om gezond te blijven. Mooi.

Een eindje verder is de school waar met grote letters op de ramen staat geplakt: lieve kinderen, we missen jullie.

Nou, nadat ik dat heb gezien kan ik niet anders dan opgewekt aan het werk gaan. De dag is weer goed. Hebt u ook dit soort ervaringen?

Marriët Mittendorff
Burgemeester Gemeente Heumen