Van onze burgemeester: Verrassend

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Van onze burgemeester: Verrassend

Van onze burgemeester: Verrassend

Hebt u dat ook, dat u opeens iets ziet waarvan u denkt: verrassend. Ik heb het als ik zie hoe mensen heel geduldig in de rij staan om in de winkel een mandje of karretje te pakken dat voor hen door een vrolijke jongedame is schoongemaakt. Dat geduld, het respectvol rekening houden met persoonlijke ruimte van iemand anders, dat zag ik voor de komst van het virus niet zo.

Misschien omdat ik het zelf niet zag, misschien omdat het er niet was. Want in alle snelheid van ons bestaan hadden we natuurlijk niet altijd tijd om naar dingen te kijken. Ik vind het ook verrassend hoe kinderen in staat blijken om hun lessen vanaf huis te volgen. Hoe zelfstandiger ze dan blijken te zijn, zodat ouders zich verbazen waartoe ze al in staat zijn. En gaandeweg zie ik mensen ook blijven staan bij een raam of ergens op straat om met een ander, vaak onbekend iemand, een praatje te maken. Op afstand, dat ook. En ook dat is dan weer verrassend goed. Allemaal kleine dingen. Zouden we het kunnen vasthouden, straks?