Verfresten niet in het riool!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Verfresten niet in het riool!

Verfresten niet in het riool!

Nu we (bijna) allemaal wat meer thuis zijn en wellicht een aantal (verf) klussen oppakken is het fijn om te weten dat een goed werkend riool belangrijk is voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

Wist u bijvoorbeeld dat het lozen van verf (resten) in het riool het waterzuiveringsproces verstoort? De schadelijke stoffen die er niet uit gehaald worden, komen uiteindelijk in het milieu terecht. Hierdoor kan het gebeuren dat er, na het zuiveren, stoffen in ons drinkwater terecht komen. Niet alleen verf (resten), maar ook oplosmiddelen, terpentine, kwastreiniger en afgewerkte olie kunnen schadelijk zijn.

Tip

Klein chemisch afval kunt u inleveren bij de milieustraat in Malden (Ambachtsweg 10) of in uw chemobak doen. De milieustraat is iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Ook kunt u terecht bij alle regionale milieustraten van Dar. Deze milieustraten hebben ruimere openingstijden.

Dit zijn:

  • milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen
  • milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen
  • milieustraat Millingen aan de Rijn
  • milieustraat Groesbeek

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden