Vervolg nieuwbouw de Vuurvogel en herinrichting Kroonwijkplantsoen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Vervolg nieuwbouw de Vuurvogel en herinrichting Kroonwijkplantsoen

Vervolg nieuwbouw de Vuurvogel en herinrichting Kroonwijkplantsoen

Op maandagavond 30 september vond de afsluitende informatiebijeenkomst Kroonwijk plaats. . Ongeveer 70 geïnteresseerden waren hierbij aanwezig. Zij werden bijgepraat over het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel en kregen een voorproefje van hoe het opnieuw in te richten Kroonwijkplantsoen eruit zou kunnen komen te zien.

In het Kroonwijkplantsoen aan de Gladiolenstraat/ Chrysantstraat in Malden komt het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel. Deze beslissing nam de gemeenteraad in januari 2018. Naast de bouw van de nieuwe school richten we ook het plantsoen opnieuw in en krijgt het een parkachtige uitstraling.

Bewoners en betrokkenen betrokken bij plannen

In totaal dachten 18 mensen het afgelopen jaar mee over de verkeersstructuur en het parkeren met betrekking tot de school en over een ontwerp voor de herinrichting van het plantsoen. U kunt de resultaten hiervan bekijken in de presentatie op www.heumen.nl/kroonwijk.

Planning voor het vervolg

In december besluit de gemeenteraad over de herinrichting van het park en de infrastructuur. Wij houden u via onze kanalen op de hoogte. De start van de nieuwbouw staat gepland vanaf maart 2020 en de oplevering in het najaar van 2020. De herinrichting van het park en de aanpassing van de infrastructuur lopen hieraan parallel.