Vier onze Democratie!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Vier onze Democratie!

Vier onze Democratie!

Dit item is verlopen op 30-08-2019.

In het weekend van 30 en 31 augustus vindt er een Democratiefestival plaats op het eiland 'Veur Lent' in de Waal bij Nijmegen! Tijdens dit festival vieren we de democratie. En gaan we met elkaar in gesprek. Jong en oud, uit het hele land: iedereen mag meepraten over de toekomst van Nederland. Want Nederland is van iedereen. Komt u ook? De toegang is GRATIS!

Het democratiefestival is een initiatief van VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Wilt u samen met bekende en onbekende Nederlanders in gesprek over onderwerpen die u raken? Wilt u samen met politici, maatschappelijke organisaties en bedrijven nadenken over het Nederland van nu en straks? Geef u dan snel op via het aanmeldformulier.

U kunt mee met een bus vanuit de gemeente Heumen (vol=vol). Deze bus vertrekt op zaterdag 31 augustus om 09.00 uur vanaf het Kerkplein in Malden en gaat om 18.00 uur weer terug vanuit Lent. Als u eerder naar huis wil of juist langer wil blijven dan is dat natuurlijk mogelijk maar dient u zelf vervoer terug te regelen. Kunt u niet de 31e dan bent u natuurlijk welkom op 30 augustus. U moet dan wel met eigen vervoer komen. Op 31 augustus is wethouder Frank Eetgerink uw gastheer. U ontvangt een lunchpakket in de bus, maar alle andere kosten (bijvoorbeeld consumpties op het terrein) zijn voor eigen rekening.

Vier de democratie

Op het Democratiefestival vieren en ervaren we de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival komen mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Voor elk wat wils

Het festival gaat over onderwerpen die u belangrijk vindt. Over werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Kijk waar u persoonlijk staat in actuele discussies in het Ja of Nee Veld. Of ga met politici in debat in de grote Debatarena. Luister naar persoonlijke verhalen van bijzondere Nederlanders onder de wilgenbomen op het Waalstrand. Of ga mee op excursies te voet en per fiets naar plekken met bijzondere verhalen op en rond het eiland.

Locatie en programma

Het festival vindt plaats op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. U kunt er behalve praten ook genieten van goed eten en drinken, er is muziek, theater en sport, er zijn exposities, bijzondere excursies en nog veel meer. Bekijk het volledige programma op: www.democratiefestival.nu.

Meer nieuws

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden