Waarnemend burgemeester bekend

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Waarnemend burgemeester bekend

Waarnemend burgemeester bekend

Dit item is verlopen op 30-07-2017.

Mevrouw Marriët (G.M.) Mittendorff is met ingang van 1 januari 2017 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Heumen. Dit is woensdag 7 december bekend geworden.

Omdat het nog enige tijd duurt voordat een nieuwe burgemeester geïnstalleerd kan worden, is het gebruikelijk om tijdelijk een waarnemend burgemeester aan te stellen. De commissaris van de Koning, de heer Cornielje, heeft mevrouw Mittendorff op 7 december aan de fractievoorzitters en wethouder de Swart voorgesteld.

Achtergrond

Mevrouw Mittendorff is 64 jaar oud. Onlangs was zij lid van de Adviescommissie Krachtig Bestuur in Brabant, daarvoor was zij waarnemend burgemeester in de gemeente Ommen en acht jaar wethouder in de gemeente Eindhoven.

Nieuwe burgemeester

De waarnemend burgemeester blijft een half jaar in de gemeente Heumen actief. Naar verwachting zal in het voorjaar een nieuwe burgemeester door de Kroon benoemd worden.