Wat staat ons nog te wachten?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Wat staat ons nog te wachten?

Wat staat ons nog te wachten?

De lente is in het land, de temperaturen lopen op en vogels maken zich met veel kabaal druk om hun territorium rondom hun nest. De lucht is frisser, helderder, de vogels worden niet overstemd door wegverkeer. Hoe mooi kan het zijn. Alles gaat gewoon verder. Althans, zo lijkt het.

Dit is niet voor iedereen zo. Het Coronavirus eist van velen zijn tol. Veroordeeld tot thuisblijven, geen vereniging, geen collega’s van werk bij het koffieapparaat, iedereen thuis aan de tablet of laptop, de wereld is zo een stuk kleiner geworden. De Meivakantie dreigt te sneuvelen en wellicht is straks ook de reis naar Frankrijk in de grote vakantie onmogelijk. Er is geen ontsnapping, we moeten het gewoon met elkaar doen, in ons eigen wereldje van huis en tuin. Met de kinderen er bij, zonder uit-knop. We kunnen elkaar niet meer ontlopen. Op enig moment zijn de klusjes gedaan en is het huis opgeruimd.

Heel veel lijkt onzeker te zijn geworden. Dit is de voortdurende ondertoon in alles wat je hoort en leest. De constante stroom van nieuwsberichten biedt enkel schijnzekerheid. Voor sommigen is werk en inkomen onzeker geworden, anderen zijn bang voor hun gezondheid of voor die van hun dierbaren. We kunnen niet doen wat we altijd deden. We weten bovendien niet hoe lang deze ‘ophok-plicht’ nog gaat duren en hoe we hier weer uit gaan komen. Niemand weet dat. Ook onze deskundigen niet. Hoe komen we nu de tijd door, maar vooral ook, hoe zal het straks gaan?

Omdat deze situatie nog even kan duren, is het een soort ‘nieuw normaal’ aan het worden. We moeten op zoek naar andere manieren waarmee we met elkaar verder kunnen. En vooral een beetje op elkaar letten. Oog hebben voor je eigen onrust, maar ook voor die van de ander. Laten we erover praten en elkaar verder helpen, proberen nieuwe oplossingen te bedenken.

Beste mensen, let een beetje op elkaar, en vraag hulp als je er niet meer uit lijkt te komen. Of als je mensen om je heen ziet worstelen. De mooie kant van deze tijd is dat er veel mensen klaar staan om te helpen. Je hoeft het niet allemaal alleen op te knappen.

De onzekerheid kunnen we met elkaar niet wegnemen, maar het kan wel een bodem zijn waarop nieuwe dingen kunnen groeien. Samen zijn we sterker.

Frank Eetgerink, wethouder Sociaal Domein

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden