Week van de Veiligheid: maak het inbrekers niet te makkelijk

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Week van de Veiligheid: maak het inbrekers niet te makkelijk

Week van de Veiligheid: maak het inbrekers niet te makkelijk

Dit item is verlopen op 22-10-2019.

Aankomende week is de ‘Week van de Veiligheid’. Met de donkere dagen op komst vragen we deze week extra aandacht voor woninginbraken. In de ‘donkere maanden’ worden de meeste inbraken gepleegd. Ga goed voorbereid deze periode in en probeer een inbraak in uw woning te voorkomen.

• Doe uw ramen en deuren altijd op slot, ook als u maar even weg bent. Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk. Bent u een paar dagen niet thuis, vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.
  • Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats goede buitenverlichting.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Kijk op de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen voor advies: www.politiekeurmerk.nl.

Verdachte situatie? Bel 112!

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct de politie via telefoonnummer 112. Noteer het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto.

Meld u aan voor de BuurtWhatsApp-groep in uw wijk

En wissel samen met andere buurtbewoners informatie uit over verdachte situaties of personen. In verschillende wijken en buurten in de gemeente zijn BuurtWhatsApp-groepen actief. Kijk voor een overzicht op www.wabp.nl. Niet alle groepen hebben zich al geregistreerd, let daarom ook op de borden in uw wijk of buurt.

Doe mee met Burgernet

En kijk bijvoorbeeld mee uit naar de dader van een woninginbraak. Burgernet is een telefonisch netwerk van de politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Kijk op www.burgernet.nl

Meer tips om woninginbraak te voorkomen

Kijk op www.heumen.nl/samensterktegeninbrekers of www.politie.nl/themas/woninginbraak.html