Weet jij raad? Kom naar de avond ‘Politiek Actief’!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Weet jij raad? Kom naar de avond ‘Politiek Actief’!

Weet jij raad? Kom naar de avond ‘Politiek Actief’!

Vraag jij je wel eens af hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk jij dat het beter kan? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Kom dan naar de eerste avond van ‘Politiek Actief’.

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan je denkt! Daarom organiseert de gemeente Heumen op 7 juni aanstaande een avond voor politiek geïnteresseerden. In een ongedwongen sfeer krijg je een kijkje achter de schermen. Ook informeren wij je over de cursus Politiek Actief die wij dit najaar organiseren.

Programma

Je bent welkom vanaf 18.30 uur. Er staat een hapje eten en drinken voor je klaar.  Om 19.00 uur begint het programma en heet burgemeester Mittendorff iedereen welkom. Kun je pas later aansluiten? Dan ben je welkom om 20.00 uur.

De avond begint met één van onze sprekers Will Scheepens. Hij was bij veel gemeentes raadsgriffier en gemeentesecretaris in Boxmeer. Daarna spreken we samen met de burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier over de manier waarop de gemeente wordt bestuurd en welke taken zij hierin hebben. Bovendien gaan we in op het samenspel tussen de gemeenteraad, de wethouders en de ambtelijke organisatie. Er is uiteraard veel ruimte voor vragen en kennismaking. Je zult zien dat er ook voor jou een manier is om mee te doen in de lokale politiek!

Doe je mee?

Iedereen met interesse in de lokale politiek en ouder dan 16 jaar kan zich aanmelden. Deelname  is gratis. Je kunt je tot 1 juni aanmelden bij Elke Dreier, raadsgriffier gemeente Heumen, via e-mail: griffie@heumen.nl. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met Esther Gruppen, via e-mail: egruppen@heumen.nl of telefoon: 024-358 84 30.

Wie weet ben je hierna zó enthousiast dat je je direct inschrijft voor de gratis cursus Politiek Actief in oktober!