Werkzaamheden aan hoogspanningsverbinding

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Werkzaamheden aan hoogspanningsverbinding

Werkzaamheden aan hoogspanningsverbinding

In opdracht van TenneT voert het bedrijf Qirion van november tot en met 22 december 2019 werkzaamheden uit aan de hoogspanningsverbinding tussen station Teersdijk en station Cuijk. Dit heeft gevolgen voor een aantal wegen in onze gemeente.

Qirion brengt een topbliksemdraad aan in de hoogspanningsmasten in de lijn van Teersdijk naar Cuijk. Inmiddels zijn de werkzaamheden al begonnen, deze lopen tot en met 22 december 2019. Er wordt gewerkt van mast naar mast. Op twee momenten is Qirion in onze gemeente aan het werk:

• Op woensdag 27 november is de snelweg A73 van afrit Wijchen tot afrit Cuijk tussen 21:00 en 5:00 gesloten. Er vinden werkzaamheden plaats aan de hoogspanningsmast gelegen in de middenberm van de A73.
  • Van 25 november t/m 8 december vinden er werkzaamheden plaats aan enkele lokale wegen in onze gemeente. Het gaat om de Blankenbergseweg, kruising Vosseneindseweg-N846, Dorpstraat en de Maasbandijk.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden bij wegen vinden buiten de spits plaats. Soms wordt er een weg overgestoken voor de werkzaamheden. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van verkeersregelaars en duurt maximaal 10 minuten. Qirion probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken, mogelijk heeft u een korte tijd last van de verkeersmaatregelen.