Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

Dit item is verlopen op 13-11-2019.

Onlangs viel bij u de gemeentegids 2019-2020 op de mat. Veel afbeeldingen in deze gids zijn vast herkenbaar voor u, want ze zijn allemaal genomen in de gemeente Heumen. Maar wist u ook dat al deze foto’s gemaakt zijn door onze inwoners?

Net als voorgaande jaren stelde de uitgever van de gemeentegids (Akse Media) prijzen beschikbaar voor een fotowedstrijd. We hebben veel inzendingen ontvangen na de oproep om uw mooiste foto’s van onze gemeente in te sturen en ze geven een heel gevarieerd beeld van Heumen. Van een kijkje in de tuin van Kiemkracht 64 tot een zonnebader in het plantsoen. En natuurlijk ontbreken ook de molens, de sluis en het kanaal niet. De gemeentegids ziet er dankzij al deze foto’s weer prachtig uit. Veel dank aan alle inzenders voor het sturen van uw foto’s!

Prijzen

De mooiste foto’s zijn beloond met een prijs, die donderdag 24 oktober werd uitgereikt door burgemeester Mittendorff. De eerste prijs ging naar Jairo Kerkhoven en zijn foto staat daarom op de voorkant van de gemeentegids. Een prachtige foto met een mooie toelichting van Jairo: “Ik heb gekozen voor de parachutes te Overasselt, omdat ik het erg waardeer wat deze mensen voor ons hebben gedaan, en dat we door hen nog steeds in vrijheid leven.” Heel toepasselijk voor deze gemeentegids, in het jaar waarin we de bevrijding herdenken en vieren.

De tweede prijs was voor Elles Voermans, met haar kleurrijke foto van bijenkasten in een koolzaadveld. Helaas kon ze niet bij de uitreiking aanwezig zijn. De familie Kerkhoven blijkt een talent te hebben voor fotograferen, want de broer van Jario won de derde prijs. Jadian Kerkhoven heeft twee bijzondere foto’s ingestuurd: molen Zeldenrust gezien door een glazen bol en de sluis met een stormlucht erboven.

1e prijs: Jairo Kerkhoven

2e prijs: Elles Voermans