Zaterdag 5 oktober: Appeloogstfeest in boomgaard Elshof

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zaterdag 5 oktober: Appeloogstfeest in boomgaard Elshof

Zaterdag 5 oktober: Appeloogstfeest in boomgaard Elshof

Op zaterdag 5 oktober is het weer tijd voor de appeloogst in de Elshof boomgaard! Wilt u mee plukken? Kom dan van 10.30 tot 13.00 uur naar het mini-oogstfestival. Kinderen en volwassenen, iedereen is welkom. De toegang is gratis en u mag uw zelf geplukte fruit mee naar huis nemen.

Er zijn allerlei activiteiten op deze dag:

  • Zelf appels rapen en plukken
    Valfruit is er volop. Voor klimmers zijn er ladders en trapjes om het hangende fruit te plukken. De lekkerste appels mag je mee naar huis nemen. Je kunt er ook in de boomgaard sap van maken. Breng zelf mandjes of tasjes mee.
  • Biologisch appelsap maken
    Het fruit is gerijpt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Met de sapcentrifuges kun je heerlijk biologisch appelsap maken. Je mag het direct opdrinken of meenemen. Breng dan wel een paar lege flessen mee.
  • Muziek, verhalen en nog veel meer
    Bij feest hoort muziek. Een gitarist en zanger speelt kinderliedjes voor de kleintjes, hun ouders en opa’s en oma’s. Er is koekhappen, zaklopen, pannenkoeken bakken en nog veel meer.

Intekenen voor een snoeicursus

Wij bieden samen met het Erfgoedplatform opnieuw een snoeicursus hoogfruitbomen aan. Tijdens een 5-tal bijeenkomsten in de herfst en winter leer je fruitbomen snoeien. De cursus bestaat uit een beetje theorie en vooral veel praktijk. Deelname is gratis. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun kennis en kunde inzetten voor het onderhouden van hoogstamboomgaarden op andere plekken in de gemeente. De cursusleiders zijn aanwezig bij het appeloogstfeest voor uitleg en het registreren van deelnemers.

Waar is de Elshof Boomgaard te vinden?

De boomgaard ligt aan ’t Laantje. Dit is een onverharde zijweg van de Rijksweg in Malden ter hoogte van de Union velden en bij het adres Rijksweg 22. Fietsers kunnen parkeren bij de boomgaard. Auto’s bij de sportvelden.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden