Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ieder jaar in november, rond de Dag van de Mantelzorg, besteedt de gemeente dan ook extra aandacht aan mantelzorgers die langdurig zorg bieden aan een partner, kind, familielid, vriend of kennis. De gemeente doet dit in de vorm van een cadeaubon van € 50: de mantelzorgwaardering. Bent u inwoner van de gemeente Heumen en heeft u een mantelzorger die u wilt bedanken? Dan kunt u bij de gemeente Heumen tot 1 oktober een verzoek voor de mantelzorgwaardering indienen.

Aan het aanvragen van een mantelzorgwaardering zijn een aantal voorwaarden verbonden: u moet wonen in de gemeente Heumen, de zorg die u krijgt van uw mantelzorger is langdurig en intensief. U mag voor maximaal twee mantelzorgers een aanvraag indienen. Uw mantelzorger(s) hoeft niet woonachtig te zijn in de gemeente Heumen.

Aanvragen

U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via het aanvraagformulier op www.heumen.nl > Zorg en ondersteuning > Mantelzorgwaardering. Het aanvraagformulier kunt u ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (Kerkplein 6, Malden) of bij Mantelzorg Heumen (Broekkant 16, Malden). Zij kunnen ook helpen met het invullen van het formulier. Het aanvraagformulier stuurt u vervolgens op naar de gemeente Heumen.

Mantelzorg Heumen

Als mantelzorger is het niet eenvoudig de balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en het zorgen voor jezelf. De gemeente Heumen werkt hierin samen met Mantelzorg Heumen. Mantelzorg Heumen biedt informatie, ondersteuning en advies aan mantelzorgers die in de gemeente Heumen wonen. Ze zijn gevestigd in Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Broekkant 16, 6581 AE Malden, telefoon 024 – 357 05 70 of email mantelzorgheumen@malderburch.nl.