Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

Uw mantelzorger staat steeds voor u klaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar u weet dat dat natuurlijk niet zo is. Bent u inwoner van de gemeente Heumen en wilt u uw mantelzorger bedanken? Dan kunt u bij de gemeente Heumen nog tot 1 oktober een verzoek voor de mantelzorgwaardering indienen.

Ieder jaar in november besteden we extra aandacht aan mensen die zich het hele jaar belangeloos en onvermoeibaar inzetten voor hun naasten. We doen dit in de vorm van een cadeaubon van € 50: de mantelzorgwaardering.

Voorwaarden

Aan het aanvragen van een mantelzorgwaardering zijn een aantal voorwaarden verbonden: u moet wonen in de gemeente Heumen en de zorg die u krijgt van uw mantelzorger is langdurig en intensief. U mag voor maximaal twee mantelzorgers een aanvraag indienen. Uw mantelzorger(s) hoeft niet in de gemeente Heumen te wonen.

Aanvragen

U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via het aanvraagformulier op www.heumen.nl/mantelzorgwaardering. Het aanvraagformulier kunt u ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (Kerkplein 6, Malden) of bij Mantelzorg Heumen (Broekkant 16, Malden). Zij kunnen ook helpen met het invullen van het formulier. Het aanvraagformulier stuurt u vervolgens op naar de gemeente Heumen.

Mantelzorg Heumen

Als mantelzorger is het niet eenvoudig de balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en het zorgen voor jezelf. De gemeente Heumen werkt hierin samen met Mantelzorg Heumen. Mantelzorg Heumen biedt informatie, ondersteuning en advies aan mantelzorgers die in de gemeente Heumen wonen. Ze zijn gevestigd in Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Broekkant 16, 6581 AE Malden, telefoon 024 – 357 05 70 of email mantelzorgheumen@malderburch.nl.