Zondag 15 september: Open Monumentendag 2019

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zondag 15 september: Open Monumentendag 2019

Zondag 15 september: Open Monumentendag 2019

Dit item is verlopen op 16-09-2019.

Op zondag 15 september is het zover! Het is dan landelijke Open Monumentendag en natuurlijk doen wij mee! Onze gemeente is groen en landelijk gelegen langs de Maas maar ook zeer rijk aan cultuurhistorie en dat kunt u bekijken op deze dag. Wij organiseren dit samen met het Erfgoedplatform.

Vele vrijwilligers uit de 4 dorpen Malden, Heumen, Nederasselt en Overasselt hebben samen met de werkgroep van het Erfgoedplatform Heumen een programma samengesteld. Monumenten zijn in het algemeen open tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Ook is er een creatieve middag voor kinderen en jongvolwassenen in de ‘oude’ pastorie van de RK Kerk van Malden. Alle monumenten en activiteiten zijn gratis toegankelijk. Wilt u het programma online bekijken of meer weten over de Open Monumentendag? Op www.erfgoedheumen.nl leest u hier meer over.

Maarten Schoenaker (wethouder erfgoed): “In juli van dit jaar heeft het college van B&W een rondleiding gehad langs een deel van ons erfgoed in de gemeente. Zo hebben we kennisgemaakt met de rijke historie van onze gemeente. Van de dijkdoorbraak van 1926 is alleen voor kenners nog wat te zien (het bord waren we al voorbijgefietst), het oude gemeentehuis van Overasselt is vorige eeuw gesloopt net als het gebouw van de Boerenbond. En zo zijn er meer historische plekken in onze gemeente niet meer zichtbaar. Gelukkig zijn er nog genoeg mooie pareltjes over. Tijdens de Open Monumentendag beleven we de geschiedenis van onze gemeente aan de hand van de diverse (natuur-) monumenten die we rijk zijn. Dus kom allemaal een kijkje nemen!”