Openingstijden en contact vanaf 16 maart 2020

Home > Inwoners > Openingstijden en contact vanaf 16 maart 2020

Openingstijden en contact vanaf 16 maart 2020

De dienstverlening van de gemeente Heumen blijft, zij het in afgeslankte vorm, beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel hebben we vanwege het coronavirus aanpassingen gedaan. Vanaf 16 maart 2020 zijn de openingstijden gewijzigd. Ook de manier waarop we met u in contact komen is aangepast.

Bellen

Bellen is de belangrijkste en beste manier om contact op te nemen met de gemeente(lijke dienstverlening). De gemeente is bereikbaar op de gebruikelijke telefoonnummers 14024 en (024) 358 83 00 op de volgende dagen en tijden:

• maandag, dinsdag woensdag en donderdag 8.30 tot 15.00 uur
  • vrijdag 8.30 tot 13.00 uur

De wachttijd aan de telefoon kan langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Afspraken maken

We hebben géén vrije inlooptijden meer. U kunt alleen nog op afspraak terecht. Afspraken voor belangrijke dienstverlening, zoals het regelen van rijbewijzen, het aanvragen van paspoorten en het Loket Duurzaam Wonen Plus, maakt u online.

Voor alle andere afspraken kunt u ons tijdens de openingstijden bellen. In geval van spoed kunt u telefonisch een afspraak regelen.

U heeft een afspraak

Wij proberen het gemeentehuis virusvrij te houden. En u de mogelijkheid te bieden om op minimaal 1,5 meter afstand van de andere bezoekers te kunnen blijven.

Heeft u een afspraak, dan verzoeken wij u op de betreffende tijd te komen en buiten bij de voordeur te wachten. Wij komen u ophalen. Mochten wij u niet hebben gezien: de deurbel vindt u links op de muur onder de brievenbus.

Maak tijdig een afspraak voor het aanvragen of verlengen van documenten

Momenteel is het erg druk. Dit betekent dat er pas na 2 weken een vrije plek is voor een afspraak. Als u online een afspraak maakt voor het aanvragen van een document, zorg er dan voor dat deze afspraak niet eerder plaatsvindt dan 2 weken voor het verlopen van het rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Tussen de aanvraag en het ophalen zitten 5 werkdagen. Afspraken kunt u 4 weken van tevoren online inplannen. Hierdoor kan iedereen tijdig en zonder extra spoedkosten zijn document vervangen.

Mocht het rijbewijs toch verlopen en u kunt online geen afspraak meer plannen, bel dan naar de gemeente. Wij kunnen dan kijken of er nog een spoedaanvraag mogelijk is. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Telefonische spreekuren

De dagelijkse telefonische spreekuren voor vragen aan uw contactpersoon of zorgverlener zijn:

• Sociale Zaken/Vraagwijzer: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur
  • Balie Bouw Milieu en Leefomgeving: maandag en donderdag van 13.00 tot 14.30 uur

Extra telefonische spreekuren in plaats van inloopspreekuren

Heeft u vragen rondom werk, uitkering, schulden of zorg en bouw? Onze medewerkers staan u graag te woord:

• Sociale Zaken/Vraagwijzer: maandag en donderdag van 8.30 tot 12.00 uur
  • Balie Bouw Milieu en Leefomgeving: donderdag van 8.30 tot 12.00 uur
  • Loket Duurzaam Wonen: donderdag van 09.00 tot 12.30 uur

Betalen alleen via PIN

Betalingen kunnen alleen via PIN. We hebben geen contant geld in verband met de voorschriften van het RIVM.

Post

Post kunt u inleveren in de brievenbus bij de voordeur van het gemeentehuis. Indien u gevraagd bent om formulieren of papieren per post aan te leveren, neem dan eerst telefonisch contact op met uw contactpersoon hoe u dat het beste kunt doen. Dit om vertraging te voorkomen.