Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Home > Inwoners > Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in de gemeente Heumen woont. Hierop staan uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum en waar nodig andere gegevens. U heeft bijvoorbeeld een uittreksel nodig als u zich wilt inschrijven bij een school of een woonstichting, als u uw auto wilt overschrijven of bij een huwelijk of echtscheiding.

Voor wie kunt u het aanvragen?

U kunt een uittreksel BRP aanvragen voor:

• uzelf;
  • uw kind dat jonger is dan 16 jaar en op hetzelfde adres woont als u;
  • iemand die u gemachtigd heeft.

Machtiging

Wilt u een uittreksel aanvragen voor iemand anders, dan heeft u een machtiging en een kopie van het legitimatiebewijs van deze persoon nodig. De persoon voor wie u het uittreksel aanvraagt, moet het machtigingsfomulier (pdf, 199 kB) invullen en ondertekenen.

Uittreksel BRP aanvragen

U kunt het uittreksel BRP op drie manieren aanvragen:

• online. Dit kan alleen als u het uittreksel voor uzelf of uw kind aanvraagt. U moet inloggen met DigiD. U betaalt met iDeal en krijgt het uittreksel binnen drie werkdagen thuisgestuurd.
  • op afspraak.
  • vrij binnenlopen tijdens de openingstijden.

Meenemen

• geldig legitimatiebewijs;
  • als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, heeft u een schriftelijke machting (pdf, 199 kB) nodig. Ook moet u een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs meenemen;
  • geld: het uittreksel moet bij de aanvraag contant of per pin worden betaald.