Werkzaamheden Oosterkanaaldijk – Broekkant

Home > Inwoners > Wegwerkzaamheden > Malden > Werkzaamheden Oosterkanaaldijk – Broekkant

Werkzaamheden Oosterkanaaldijk – Broekkant

Vanaf 29 april tot 25 mei voert de firma Van Gelder werkzaamheden uit aan de Broekkant en de Oosterkanaaldijk in Malden. In dit bericht leest u meer over de werkzaamheden en de consequenties.

We verharden het fietspad aan de Oosterkanaaldijk

De eerste week starten we met het verharden van het resterende gedeelte van de Oosterkanaaldijk: Tussen het Stenen Hoofd en de Eendenpoelseweg (zie foto). Ook worden lantaarnpalen geplaatst naast het fietspad. Tijdens de werkzaamheden is het pad niet toegankelijk voor wandelaars.

De Broekkant wordt ingericht als fietsstraat en 30 km/h weg

Vrijdag 3 mei starten de werkzaamheden aan de Broekkant. Tussen de aansluiting met de Malderburchstraat en de Kerkweg wordt de Broekkant ingericht als fietsstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de kruising met de Raadhuisstraat gelijkwaardig gemaakt.  Op het wegvak geldt straks een snelheidslimiet van 30 km/h. Ook komt hier een inrijverbod voor vrachtverkeer. De Broekkant wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer, waarbij het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Droogsestraat - Rijksweg - Broeksingel. Fietsers worden omgeleid via de Kerkweg. Het werkvak is wel bereikbaar voor hulpdiensten bij calamiteiten. Aanliggende woningen en sportpark Juliana blijven deze weken vanaf 1 zijde bereikbaar (zie bijgevoegd kaartje onderaan dit bericht). De aannemer informeert aanwonenden persoonlijk.

Tijdens het aanbrengen van het asfalt op woensdag 15 mei is de Broekkant volledig afgesloten voor alle verkeer. Tijdens het aanbrengen van de betonnen middengeleider op maandag 20 mei is de Broekkant nogmaals volledig afgesloten. Deze planning is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en zonder uitloop van werkzaamheden. Dit kan nog wijzigen. 2 dagen voorafgaand aan de afsluiting informeert de aannemer alle aanwonenden nogmaals over de definitieve datum van afsluiting.

We verbeteren het fietspad en trottoir bij de Basalt

Bij de aansluiting van de Basalt  op de Eendenpoelseweg verbeteren we de situatie voor fietsers en voetgangers door het verlengen van het fietspad tot over de kruising Basalt – Eendenpoelseweg. Tijdens de werkzaamheden blijft de Basalt grotendeels toegankelijk voor verkeer.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op

Voor meer informatie over dit project, zoals de actuele planning en verkeersmaatregelen, gaat u naar: www.vangelder.com/projecten/fietsplan-heumen/. Of neem contact op met de omgevingscoördinator van Aannemingsmaatschappij van Gelder; Bas Borgers via telefoonnummer (0525) 659 888. Bij bijzonderheden tijdens de werkzaamheden informeren wij u via onze website, Facebook en Twitter. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer 14 024.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden