Wij helpen elkaar

Home > Inwoners > Wij helpen elkaar

Wij helpen elkaar

Hulp bieden en vragen

Soms kunt u wel wat extra aanspraak of hulp gebruiken. Bijvoorbeeld omdat u de hele dag alleen thuis bent met de kinderen. Of omdat u uw been gebroken heeft en een helpende hand zoekt voor de boodschappen. Veel mensen vinden het echter lastig om anderen om hulp te vragen. Ook hulp aanbieden kan trouwens best moeilijk zijn.

Hopelijk helpt de informatie op deze pagina om de zogenaamde vraagverlegenheid (niet durven vragen om aandacht of hulp) en handelingsverlegenheid (bang zijn het verkeerde te doen of zeggen). Door elkaar meer te helpen, maken we het leven aangenamer!

Praktische tips

In de folder hulp vragen, hulp bieden (pdf, 254 kB) kunt u lezen over praktische tips die van pas komen in onhandige situaties bij het vragen om aandacht en hulp. In de folder staan ook tips over het bieden van hulp aan mensen in uw omgeving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Durven vragen om hulp heeft veel te maken met assertiviteit. Met deze test krijgt u een indruk van hoe assertief u bent. Op deze website over assertiviteit leest u hoe u beter kunt opkomen voor uzelf, zonder de gevoelens en belangen van een ander uit het oog te verliezen.

Maatjes

Soms is er meer ondersteuning nodig dan bijvoorbeeld hulp van familie en vrienden of burenhulp. Zoek dan een maatje (één-op-één vrijwilliger). Dat is vaak iemand uit hetzelfde dorp of dezelfde gemeente die bij één van de lokale vrijwilligersorganisaties of vrijwilligersprojecten is aangesloten. Wilt u aan een maatje gekoppeld worden, kijk dan voor meer informatie op MaatjesHeumen.

Organisaties

U staat er niet alleen voor; u kunt hulp vragen bij organisaties in uw omgeving die een luisterend oor en/of ondersteuning bieden.

Meer inspiratie nodig?

In de WIJkrant staan verhalen over dorpsgenoten die actief meedoen in de samenleving.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden