Wij staan voor elkaar klaar

Home > Inwoners > Wij staan voor elkaar klaar

Wij staan voor elkaar klaar

In de vier dorpen van de gemeente Heumen ontstaan mooie initiatieven, die ons energie geven en onze levens verrijken. We gaan bijvoorbeeld nieuwe contacten aan en starten activiteiten die maken dat we elkaar leren kennen, elkaar opzoeken, samen dingen doen en elkaar vaker helpen. Daar is wat lef voor nodig en ook actie, door meer oog te hebben voor elkaar en door elkaars talenten te benutten.

In 2014 en 2015 kunt u in de lokale media meer lezen over dit onderwerp. Bijvoorbeeld in de Regiodiek, Topic Regiomagazine en Topic Actief. De publicaties gaan over inspirerende mensen en initiatieven. Zij worden in het zonnetje gezet met als doel te inspireren. Doe ook mee!

Na publicatie kunt u de interviews op deze webpagina nalezen.

Iedereen kan iets betekenen voor een ander

Iedereen heeft wel een speciaal talent, kennis, vaardigheid of specialisme. We kunnen veel voor elkaar betekenen als we deze inzetten. Doen waar je goed in bent geeft positieve energie!

Kunt u bijvoorbeeld goed koken? Beheerst u een vreemde taal? Heeft u kennis van boekhouding? Zin om af en toe iets te doen voor een ander. Bijvoorbeeld helpen bij een evenement, een project of in de wijk? Zet uw bescheidenheid opzij en meld uw talent aan in de Talentenbank, om een vrijwilligersorganisatie eenmalig of een paar keer te helpen.

Kijk voor voorbeelden van lokale talenten in de Talentenbank. Of doe een zelftest om erachter te komen wat u leuk vindt om te doen. En waar u energie van krijgt.

Voor vacatures van vrijwilligersorganisaties kunt u terecht in de lokale vrijwilligersvacaturebank.

Buurtschap

Een voorbeeld van voor elkaar klaar staan is bijvoorbeeld burenhulp en het oprichten van een zogenaamde buurtschap (pdf, 373 kB). In een buurtschap maken buren echt afspraken om elkaar te helpen met boodschappen doen, bij vakantie een oogje in het zeil te houden, enz.).

Contactpersoon

Geïnspireerd geraakt door de verhalen in de media? Voor meer informatie over de publicaties kunt u contact opnemen met mevrouw Ida Olivers-Bouvrie uit Malden, e-mail idabouvrie@hetnet.nl of telefoonnummer (024) 358 64 35. Zij kan u meer vertellen over de oprichting van informele buurtschappen, over de nieuwe Talentenbank, enz.

Meer inspiratie nodig?

In de Wijkrant staan verhalen over dorpsgenoten die actief meedoen in de samenleving.
 

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden