Zonnepanelenproject

Home > Inwoners > Zonnepanelenproject

Zonnepanelenproject

Vanaf september 2018 start de gemeente Heumen het zonnepanelenproject. In dit project kunnen inwoners en bedrijven van de gemeente Heumen tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen laten plaatsen op het dak van hun woning of bedrijf. In september organiseren we in alle dorpen van onze gemeente informatieavonden voor onze inwoners.

Samenwerking met Volta Limburg

De gemeente werkt samen met Volta Solar, dochteronderneming van Volta Limburg. Een bedrijf dat de inwoner en gemeente alle werkzaamheden uit handen neemt. Volta Solar onderzoekt eerst of uw dak geschikt is en gaat aan de hand van uw energierekening na hoeveel panelen u nodig heeft om in uw eigen energiebehoefte te voorzien. Vervolgens zorgt het bedrijf voor installatie en onderhoud van de panelen. Let op: In het zonnepanelenproject werkt de gemeente alleen samen met het bedrijf Volta Solar. Andere aanbieders zoals Zelfstroom en Zonneplan suggereren samen te werken met de gemeente maar daar is geen sprake van.

Meer informatie

De gemeente verstrekt goedkope leningen voor deelnemers (ca. 1,62% rente). Wie meedoet betaalt maandelijks rente en aflossing, maar dat bedrag is lager dan de huidige maandelijkse energierekening. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. U kunt daarna nog zo’n tien jaar voordeel van de zonnepanelen hebben. Op www.dakcheck.nl/heumen kunt u zien of uw dak geschikt is, en vrijblijvend advies of een offerte aanvragen. In de folder Voordelige zonnepanelen voor iedereen! leest u meer over de voordelige zonnepanelen.

Op onze duurzaamheidspagina www.heumen.nl/duurzaamheid leest u meer over hoe u uw steentje bij kunt dragen aan een klimaatneutraal Heumen!

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden