Geen gewoon gebouw, maar een prachtig gebouw met hart voor onderwijs en omgeving

Maandag 8 maart was het dan eindelijk zover, het nieuwe kindcentrum De Vuurvogel opende haar deuren in het Kroonwijkpark. Wat was het bijzonder en spannend voor de kinderen en leerkrachten om te verhuizen naar een nieuw gebouw. Helaas konden de geplande feestelijke activiteiten vanwege corona niet doorgaan. Toch is het nieuwe kindcentrum de Vuurvogel nu echt een feit. 

Kindcentrum

In het kindcentrum is jenaplanschool de Vuurvogel gehuisvest en er is kinderopvang. Hierdoor biedt het kindcentrum een ononderbroken aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar. “In ons nieuwe gebouw zijn er veel plekken waar je samen én alleen kunt werken. Bijvoorbeeld in de klas aan de tafelgroepjes, voor de klas op de werkplekken, buiten de klas op het terras en de moestuinen, in het schooltheater bij de vieringen en in het uitvinderslokaal. Iemand vroeg laatst: is het ook onderwijs om van te smullen? Natuurlijk! En daarom hebben we er een kinderkeuken in gemaakt”, aldus Jean Paul Later - directeur jenaplanschool De Vuurvogel.

Duurzaamheid

Het gebouw is vanuit een duurzame gedachte gebouwd. Hierdoor voldoet het aan de eisen van de tijd. Er staat geen hek om het gebouw, omdat gebouw en park op een natuurlijke manier in elkaar overgaan.

Kroonwijkpark

Het park biedt voor alle kinderen een fijne speelplek met een avonturenkuil en voor omwonenden een groene oase om te wandelen en te recreëren. We zijn er allemaal erg trots op dat de goede samenwerking tussen de gemeente, de school, schoolbestuur Conexus, projectbegeleider HEVO, de organisatie voor kinderopvang KION, architectenbureau Bulkens, Buro Poelmans Reesink, bureau Niche, bouwaannemer Buko en groenaannemer Dolmans Landscaping, tot dit prachtige resultaat heeft geleid.

Bekijk de film om alvast een kijkje te nemen in de nieuwe school: