Elke dinsdag zijn er veel inwoners aanwezig bij dorpshuis ‘Ons Huis’ in Nederasselt om gratis kennis te maken met activiteiten binnen De Derde Helft. Doet u ook mee? De Derde Helft is voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. In de vakantie bent u welkom op: dinsdag 26 juli en 23 en 30 augustus.

De activiteitengroep van het dorpshuis organiseert wekelijks tal van sportieve en andere activiteiten voor alle 55-plussers uit onze gemeente. Er kunnen daarnaast als er de behoefte is workshops worden gegeven zoals: tekenen, bloemschikken, kunstbeschouwing, cursus bridgen en/of valpreventie. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals Malderburch en onze gemeente. 

Ouderenfonds

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en heeft als doel om bijvoorbeeld van het Dorpshuis ‘Ons huis’ een gezellige ontmoetingsplaats te maken voor 55-plussers. Niet alleen voor sport (zoals tafeltennis, Dynamic Tennis, Darten, Bewegen op muziek, Jeu de boules, wandelen) en spel (zoals kaarten, sjoelen, bordspelletjes), maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.