In het Kroonwijkpark aan de Gladiolenstraat / Chrysantstraat in Malden komt het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel. Deze beslissing nam de gemeenteraad in januari 2018. Naast de bouw van de nieuwe school richten we ook het park opnieuw in. Een meedenkgroep van 18 omwonenden en betrokkenen dacht mee over de verkeersstructuur en het parkeren met betrekking tot de school en over een ontwerp voor de herinrichting van het plantsoen.

Op 30 september 2019 zijn de uitkomsten hiervan gedeeld tijdens een afsluitende informatiebijeenkomst. U kunt de presentatie hieronder bekijken.

In december 2019 heeft de gemeenteraad over de herinrichting van het park en de infrastructuur besloten en daarvoor een budget beschikbaar gesteld. De start van de nieuwbouw was op 12 juni 2020 en de oplevering in het voorjaar van 2021. De herinrichting van het park en de aanpassing van de infrastructuur starten in het najaar van 2020. De werkzaamheden aan het park, de speelvoorzieningen en de infrastructuur worden in het voorjaar 2021 afgerond.