In het Kroonwijkpark aan de Gladiolenstraat / Chrysantstraat in Malden komt het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel. Deze beslissing nam de gemeenteraad in januari 2018. Naast de bouw van de nieuwe school richten we ook het park opnieuw in. Een meedenkgroep van 18 omwonenden en betrokkenen dacht mee over de verkeersstructuur en het parkeren met betrekking tot de school en over een ontwerp voor de herinrichting van het plantsoen.

Op 30 september 2019 zijn de uitkomsten hiervan gedeeld tijdens een afsluitende informatiebijeenkomst. U kunt de presentatie hieronder bekijken.

In december 2019 heeft de gemeenteraad over de herinrichting van het park en de infrastructuur besloten en daarvoor een budget beschikbaar gesteld. De start van de nieuwbouw was op 12 juni 2020 en de oplevering in het voorjaar van 2021. De herinrichting van het park en de aanpassing van de infrastructuur zijn in het najaar van 2020 gestart. Op 11 december plaatsten Wethouder René Waas en Jean Paul Later, directeur van basisschool De Vuurvogel, de waterpomp voor het eerste speeltoestel in de speelkuil. De werkzaamheden aan het park, de speelvoorzieningen en de infrastructuur worden in maart 2021 afgerond.

Meedenken en meedoen

Als het park straks helemaal klaar is kan iedereen gaan genieten van deze groene en speelse omgeving. Om dit ook voor de lange termijn te borgen worden vrijwilligers gevraagd om met ons mee te denken hoe we het park samen mooi, veilig en schoon kunnen houden. Hebt u daar ideeën over? Wilt u met ons meedenken, meedoen of hebt u nog vragen? Meld u dan aan voor een digitaal 10-minutengesprek met wethouder René Waas. Let op: dit is alleen voor direct omwonenden.

Aanmelden voor 10-minutengesprek