Wethouder René Waas en Arnold Derks, mede-eigenaar van supermarkt Derks uit Overasselt, plaatsten op zaterdag 20 februari, het bouwbord voor de nieuwbouw van supermarkt en bakkerij Derks in het Werklandschap Overasselt. Opening van de nieuwe supermarkt is gepland op 21 juli 2021.

De Plus-supermarkt van Derks komt te staan aan de Lagenhof, een nog aan te leggen straat die toegankelijk is vanaf de doorgaande Schoonenburgseweg. De Lagenhof leidt ook naar de 12 nieuwbouwwoningen, die later dit jaar achter de supermarkt worden gebouwd. Aan de zijkant van de supermarkt wordt een parkeerterrein aangelegd voor klanten. Achter de supermarkt komt een carwash.

Regiofunctie

Arnold Derks over de regiofunctie van zijn supermarkt: “Onlangs zijn we begonnen met de bouw van de supermarkt met 75 parkeerplaatsen. We zullen hiermee klanten uit de wijde omgeving gaan trekken. Ook slagerij Hermanussen verhuist met ons mee; een derde winkelruimte staat nog te huur. Onze bakkerij wordt dankzij glazen wanden en een XL Bake off zeer zichtbaar vanuit de winkel. En er komt een bescheiden lunchroom met een terrasje buiten.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van het Werklandschap. Alle woningen en bedrijven die zich daar vestigen worden voorzien van warmtepompen en worden niet op het gasnet aangesloten. De openbare ruimte wordt klimaatadaptief gemaakt. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met weersextremen als gevolg van klimaatverandering. In het plan worden ook bomen geplaatst die voor schaduw zorgen in de omgeving van de woningen en de supermarkt.

Toekomstbestendig Overasselt

Wethouder René Waas: “De gemeente is erg blij dat de nieuwbouw van de supermarkt na een lange voorbereidingstijd nu van start is gegaan. Daarmee is verzekerd dat deze - voor Overasselt belangrijke – voorziening uitgebreid en verbeterd wordt. En misschien nog wel belangrijker dat het behoud ervan ook voor de toekomst geborgd is. Met de bouw van de 12 levensloopbestendige woningen wordt voorzien in de grote behoefte daaraan in Overasselt.”

Planning en informatie

Binnenkort start het bouwrijp maken van de nieuwe straat Lagenhof en de grond voor de woningen. De bouw van de woningen zelf start in de zomer van 2021. Meer informatie vindt u op www.heumen.nl/werklandschapoverasselt.