Wilt u een dierbare vriend(in), familielid of collega in het zonnetje zetten voor zijn of haar inzet voor erkenning en waardering van veteranen in Nederland? Dat kan door hen voor 31 maart 2023 te nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2023! 

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit voor mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer is een symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen. De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen. Denk aan de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat, de oprichter van het veteraneninloophuis, een ondersteunend thuisfront of een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale Veteranendag te organiseren. 

Door iemand te nomineren voor de Witte Anjer Prijs zet u ze even in het zonnetje en krijgt u de kans om diegene te bedanken voor deze inzet. In 2020 ging de prijs naar Dennis en Mariska van der Kraats, oprichters van het Veteranen Search Team. Met dit initiatief geven zij veteranen weer het gevoel dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Daarnaast bieden zij hoop aan veteranen zelf, maar ook aan de familie en vrienden van vermisten. Afgelopen jaar ging de prijs naar Nona Jansen-Salakory, zij won de prijs vanwege haar strijd voor meer erkenning en waardering voor Molukse KNIL-militairen.

Hoe dient u een nominatie in?

Dien voor 31 maart uw nominatie in via: www.veteranendag.nl/nieuws/witte-anjer-prijs-2023(externe link).