Het programma MKB Toegankelijk vraagt van 6 tot en met 10 september in Winkelcentrum Malden aandacht voor toegankelijkheid. De deelnemende winkels en horecagelegenheden worden in deze periode getoetst én geadviseerd op het behalen van een erkend basisniveau van toegankelijkheid. In de MKBuzz campagnebus kunnen ondernemers en het winkelend publiek langskomen voor meer informatie. 

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Mensen die slechtziend, doof of rolstoel gebonden zijn, willen net als alle andere mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen winkelen of boodschappen doen. Ondernemers staan hier niet altijd bij stil. De ruimte in een pand is vaak beperkt, tegelijkertijd willen ondernemers logischerwijs wel alle producten aanprijzen. Het resultaat: een winkel wordt een hindernisbaan met name voor mensen met een beperking of als je rolstoel geboden bent. 

MKB Toegankelijk activeert en stimuleert ondernemers om zelf aan de slag te gaan met de toegankelijkheid van hun eigen winkel of horeca-onderneming. Denk bijvoorbeeld aan: een drempelhulp voor de deur, bestickering van ramen en deuren of het verbreden van de gangpaden. Want iedereen moet kunnen meedoen, winkelen en ongehinderd genieten van een dagje uit!